Web Analytics Made Easy - Statcounter

به بهانه صدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی به عنوان اولین دانشگاه ایران به بررسی وضعیت فعلی این دانشگاه پرداختیم. دانشگاهی که پانزده سال زودتر از دانشگاه تهران در سال ۱۲۹۸ شروع به فعالیت کرده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمد کفیلی؛ دانشگاه خوارزمی، چند قدمی پائین‌تر از تقاطع خیابان طالقانی و مفتح، ساختمانی است با نمای آجری و تاریخی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ساختمان اولین مرکز آموزش عالی ایران که جذابیت‌های منحصربه‌فردی را به این دانشگاه داده است. دانشگاهی که چند ماهی است که از مرز صد سالگی عبور کرده. وقتی صحبت از اولین دانشگاه می‌شود، عمدتاً نام دانشگاه تهران که در سال ۱۳۱۳ در خیابان انقلاب ساخته شده است به ذهن خطور می‌کند.
دانشگاه خوارزمی شاید به دلیل تغییر نام خود در یک دهه گذشته و یا نوع کارکردش در نظام آموزش عالی آن‌قدر‌ها شناخته‌شده نیست. دانشگاهی که ۱۵ سال زودتر از دانشگاه تهران در سال ۱۲۹۸ شروع به فعالیت کرد.
اولین موسسه تربیت معلم در ایران دارالمعلمین مرکزی، نخستین موسسه تربیت معلم کشور بود که برای مدارس ابتدایی در سال ۱۲۹۷/۶/۱۵ شمسی تاسیس شد. محل ابتدایی این مدرسه عالی در ساختمان وزارت فرهنگ، واقع در محله قدیمی تخت زمرد تهران بود.
افزایش مدارس و نیاز به آموزگاران تعلیم دیده در مهر ۱۳۰۷ دارالمعلمین مرکزی را به دارالمعلمین عالی ارتقا داد. آذر ۱۳۰۸ بود که این دارالمعلمین با اهداف جدید به تصویب شورای عالی معارف وقت رسید و در همان زمان قانونی در خصوص اصلاح اساسنامه و کمک به دارالمعلمین عالی جهت استخدام فارغ­‌ا‌‌‌‌لتحصیلان آن به تصویب مجلس شورای ملی رسید. نظام آموزشی دارالمعلمین­ عالی از این تاریخ به بعد به دو قسمت علمی و ادبی تقسیم شد.     جمعی از معلمین دانشسرای عالی
به دلیل گسترش رشته­‌ها در سال ۱۳۱۱، دارالمعلمین عالی به ساختمان نگارستان منتقل شد و در سال ۱۳۱۲ نام دارالمعلمین عالی به «دانشسرای عالی» تغییر یافت. تغییرات در این موسسه علمی ادامه داشت. در سال ۱۳۴۲ هیات وزیران حکومت پهلوی، دانشسرای عالی را منحل و سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی را جایگزین آن کرد. اواخر دهه ۴۰ در سال ۱۳۴۶ پس از تاسیس وزارت علوم و آموزش‌­عالی، مجدداٌ سازمان تربیت معلم تحت عنوان دانشسرای‌ ­عالی، زیرنظر این وزارت قرار گرفت.
شروع فعالیت دانشسرا به عنوان دانشگاه تربیت معلم در سال ۱۳۵۳ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی، نام دانشسرای‌­عالی به دانشگاه تربیت معلم تغییر یافت و اداره آن به صورت هیأت امنایی درآمد و به جهت تربیت دانشجویان در رشته‌های متعدد و بیشتر در این دانشگاه، پردیس دانشگاه تربیت معلم در شهر کرج نیز افتتاح شد.
تغییر نام دانشگاه دانشگاه تربیت معلم سال‌ها به ادامه پذیرش دانشجویان جهت تربیت معلمان ادامه داد. گسترش نظام آموزش عالی و تاسیس دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی باعث شد که در سال ۱۳۹۰ نام این دانشگاه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه خوارزمی تغییر کند و این دانشگاه، به عنوان یک دانشگاه مادر در شهر تهران و کرج به فعالیت علمی خود ادامه دهد.
دانشگاه خوارزمی شامل دو پردیس است که در شهر‌های تهران و کرج واقع‌اند. ساختمان مرکزی دانشگاه در خیابان مفتح تهران است. با افزایش رشته‌های تحصیلی و گسترش فعالیت‌های آموزشی، تحقیقاتی و پشتیبانی، در سال ۱۳۵۵ پردیس کرج دانشگاه تاسیس شد.   دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوارزمی، پردیس کرج
ساختمان دانشکده‌های علوم پایه، ریاضی و کامپیوتر، علوم تربیتی، ادبیات و علوم انسانی، تربیت بدنی و ۲۴ بلوک خوابگاه دانشجویی، امکانات رفاهی، استخر و... در پردیس کرج داشگاه خوارزمی است. پردیس مرکزی این دانشگاه در تهران نیز شامل دانشکده‌های مدیریت و امور مالی، معماری و هنر، حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد است.
مشاهیر دانشگاه دانشگاه تربیت معلم سابق و خوارزمی دانشمندان و مشاهیر علمی زیادی را تربیت کرده‌است و چندین نسل از معلمان مدارس را نیز در بستر علمی خود رشد داده است.
از جمله مشاهیری این دانشگاه می‌توان به شهید محمدعلی رجایی، دکتر غلامحسین مصاحب، دکتر عبدالعظیم و عبدالکریم قریب، پروین اعتصامی و دیگر دانشمندان و مشاهیر این دانشگاه اشاره کرد.  
صدسالگی دانشگاه خوارزمی در کنار ایراداتی که در حوزه آموزشی دارد، در مسائل صنفی و رفاهی مانند خوابگاه‌های دانشجویی، ساختمان دانشکده‌ها و دسترسی به محل تحصیل مشکلات متعددی دارد.
دانشگاه خوارزمی، به نسبت قدمت تاریخی خود، شرایط علمی و آموزشی قابل قبولی  ندارد. دانشگاه در عمده رشته‌ها فعالیت قابل رشدی داشته و شدت و ضعف‌های زیادی را تجربه کرده است، ولی در حال حاضر از مرجعیت علمی قابل ملاحظه‌ای برخوردار نیست و در آخرین ارزیابی هزار دانشگاه برتر جهان حائز رتبه‌ای نیست.
ارزیابی یک مرکز آکادمیک در مسائل آموزشی خلاصه نمی‌شود. مسائل صنفی و رفاهی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه در کنار مسائل آموزشی اهمیت زیادی دارد. دانشگاه خوارزمی در کنار ایراداتی که در حوزه آموزشی دارد، در مسائل صنفی و رفاهی مانند خوابگاه‌های دانشجویی، ساختمان دانشکده‌ها و دسترسی به محل تحصیل مشکلات متعددی دارد.   آن‌چه که گفته شد، توصیفی اجمالی از دانشگاه خوارزمی به بهانه صدمین سال فعالیتش بود. کیفیت نامناسب خوابگاه‌ها، مشکلات آموزشی، معضلات فرهنگی و رفاهی از جمله مسائل دانشگاه خوارزمی است.
خبرگزاری دانشجو در ادامه و در سلسله گزارش‌هایی به بررسی بیشتر این دانشگاه، مخصوصاً در جنبه‌های علمی، فرهنگی و رفاهی خواهد پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه خوارزمی دانشگاه اولین دانشگاه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست صمیمانه جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ستاد ارتش برگزار شد.
امیر سرلشکر موسوی با ابراز خرسندی از دیدار با تعدادی از دانشجویان مؤمن، انقلابی و متعهد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با تآکید بر اینکه معلمی هم مانند کسوت نظامی‌گری، عشق است و نمی‌توان لفظ شغل را به این دو اطلاق کرد گفت: بدون تردید معلمی یکی از مهمترین تکالیفی است که بر عهده انسان گذاشته شده است.

بنابر روایت ایسنا، وی با بیان اینکه انتقال دانش، تجربه، اخلاق و رفتار صحیح از مهمترین مؤلفه‌های تربیت و پرورش افراد است، افزود: بخش اعظم آینده هر کشور و تمدن به دست کسانی ساخته می‌شود که معلمان جامعه هستند و در این مسیر نقش اساسی و تأثیرگذار دارند.
فرمانده کل ارتش با اشاره به اینکه نقطه عطف بیانیه گام دوم آمادگی برای ظهور است و همه جهان و همه عالم مخاطب این فرمان محسوب می‌شوند اظهارکرد: بیانیه گام دوم انقلاب باید به عنوان مهمترین سند راهبردی انقلاب اسلامی چراغ راه همه ما قرار بگیرد و شما معلمان می‌توانید با توکل به خداوند در مسیر تربیت جوانان مؤمن، انقلابی و شایسته ظهور اهتمام بورزید تا ان‌شاءالله جامعه ما به نقطه‌ای برسد که آماده و مستحق ظهور باشد.

امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه یکی از بزرگترین توطئه‌های دشمنان علیه کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد یأس، حقارت و ذلت در بین جامعه است خاطر نشان کرد: امروز سردمداران بسیاری از کشورهایی که ادعای ابرقدرت بودن دارند به استقلال، توانمندی و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معترفند و این قدرت و اعتماد به نفس ملت شریف ایران، مرهون بصیرت و شجاعت جوانان هم سن و سال شما عزیزان است.
در این دیدار، فرمانده کل ارتش در قالب پاسخ به سوالات تعدادی از دانشجویان به تشریح برخی دستاوردهای ارتش و نیروهای مسلح و همچنین تحلیل شرایط و مسائل دفاعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه پرداخت.
در پایان این دیدار، دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، ضمن تشکر از برپایی این دیدار صمیمی و امید بخش، به پاس سالها تدریس فرمانده کل ارتش در دانشگاه‌ها، از امیر سرلشکر موسوی قدردانی کردند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903990

دیگر خبرها

  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران / برگزاری پرسپولیس - سپاهان فقط با حضور هواداران زن
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • خوزستانی‌ها در انتهای جدول؛ اتفاقی که برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر ایران افتاد